“A Simple Favour” američka je kriminalistička, akcijska komedija, adaptacija istoimene novele Darcey Bell iz 2017. godine. Film je režirao Paul Feig, a od poznatijih lica glume Anna Kendrick, Blake Lively i drugi.

Stephanie (Anna Kendrick) je klasična samohrana, američka majka iz predgrađa, puna energije i volje za sve školske projekte svoga sina, kao i za uređivanje svog osobnog vloga. Igrom slučaja, na jednom od školskih sastanaka, Stepanie upoznaje Emily (Blake Lively), predivnu, mladu, uspješnu majku, koja kao da živi savršenim životom, bez obzira što se muči uskladiti poslovni s privatnim životom. Kako su njihovi klinci najbolji prijatelji, tako i njih dvije nalaze zajednički jezik i počnu se družiti sve češće i sve više provoditi vrijeme zajedno. Jednog dana, iz vedra neba, Emily zamoli Stephanie da joj pokupi sina iz škole. Problem nastaje kada prođu dani i tjedni, a Stephanie ni traga ni glasa. Ponukana vlastitom znatiželjom Stephanie se odluči uzeti istragu u svoje ruke i saznati gdje joj je prijateljica, a što je sve na toj avanturi saznala, saznat ćete sami kada pogledate film.

Paul Feig američki je redatelj, najpoznatiji po svom radu na komedijama s Melissom McCharty u glavnoj ulozi kao što su „Spy“, „Heat“ i „Ghostbusters“. Prva stvar gdje je pogodio s filmom iz naslova teksta je ugođaj. Odmah na samom početku Feig je pokazao kako shvaća što mora napraviti kako bi stvorio pravu atmosferu za ono što u filmu slijedi. Druga stvar koju je dobro odradio je ravnoteža. Pravilan omjer između ozbiljnosti i humora zamka je u koju su se mnogi redatelji upleli nebrojeno puta, ali ne i Feig, barem ne ovaj put. Posebno mi se svidjelo što je „A Simple Favour“ snimio kao moderan film koji se ne pravi ozbiljnijim nego što je, ne pokušava nam između redaka objasniti u kakvom svijetu živimo, već nam na zanimljiv način pokazuje misterioznu dinamiku ženskog prijateljstva. Ipak, radnja filma je bivala sve nediscipliniranija što se bližila svome kraju, a sam kraj je najbolji dokaz koliko nedisciplinirana je zapravo bila.

Ana Kendrick i Blake Lovely odradile su dobar posao. Jako su simpatične u zajedničkim scenama, a kemija je i više nego očita. Uhvatile su bit svojih likova, a opet uspjele su ne pretjerivati i čak su bile i smiješne, s vremena na vrijeme. Najveća njihova, a zapravo naša sreća, je u tome što su likove uspjele prilagoditi sebi. Ranije napisana tvrdnja kako su ušle u bit likova ne znači nužno da su se u potpunosti preobrazile u ulogu, već jednostavno likovi koje su portretirale jako odgovaraju njihovom načinu rada tj. glume. To ne mora nužno označavati lošu stvar, samo dokazuje da znaju odabrati ulogu koja im odgovara. Također, to ne znači da smo vidjeli odličnu glumu, već samo dovoljno dobru da film uspije.
„A Simple Favour“ nije fantastično filmsko ostvarenje, ali je film koji će definitivno naći svoju publiku i fanove. S obzirom da je suprug Blake Lively, poznati Ryan Reynolds, kupio jednu destileriju i proizvodi svoj vlastiti džin „Aviation“, film će vas čak i educirati na koji ga je način najbolje konzumirati, i to više puta. Film je zabavan, ne trudi se biti ono što nije i našao je način kako već viđene stvari pokazati na nešto drugačiji način.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.