“A Star Is Born” američka je romantična, glazbena drama svojevrsni remake istoimenih filmova iz 1937, ’54 i ’76. godine. Film je režirao i u njemu glavnu ulogu igra Bradley Cooper, a uz njega igra Lady Gaga, Sam Elliot i ostali.

Jack (Bradley Cooper) uspješna je američka country/rock zvijezda. Kao i mnoge njegove kolege, Jack muku muči sa zlouporabom alkohola i droga, ali to ga ne smeta da i dalje održava turneje i izvodi pred punim dvoranama. Nakon jednog od svojih nastupa, u nedostatku boljeg, Jack zalazi u „drag – queen“ bar, a ono što je tamo čuo oborilo ga je s nogu. U tom baru, u sitnim noćnim satima svoju verziju legendarne skladbe Edith Piaf „La vie en Rose“ otpjevala je Ally (Lady Gaga). Ta je izvedba ostavila toliki utisak na njega da ju je jednostavno morao upoznati. Cijelu su večer proveli zajedno, Ally se Jacku pojadala kako već godinama ne može naći izdavačku kuću jer eto, ne izgleda dovoljno dobro, a Jack se obvezao kako će joj pomoći postati zvijezdom. Je li u tome uspio, morat ćete saznati sami.

Bradley Cooper je za ovaj film napisao scenarij, preuzeo ulogu redatelja i odigrao glavnu mušku ulogu. Bradley nema ranijeg redateljskog iskustva tako da mu je film iz naslova teksta prvi, ali siguran sam ne i posljednji takav posao. U toj, za njega novoj, ulozi snašao se jako dobro. S kamerom je rukovao jako dobro, a scene odišu intimom i pozitivnom napetošću. Uspio je publiku poistovjetiti s likovima tako da za određene scene i situacije u kojima se nalaze, bez obzira na to što već možete pretpostaviti u kojem smjeru idu, jednostavno želite da uspiju. Očito je kako mu je glumačko iskustvo pomoglo u savjetovanju kolega glumaca jer odaju dojam kako posao odrađuju točno onako kako je on zamislio. Kao glumac, ponovno je na visini zadatka. Njegov Jackson ima dubinu, slojevit je lik i kad ga vidite kako se muči s ovisnošću imate dođe vam ga žao. Sve su pjesme u filmu otpjevane uživo tako da je njegov posebno topao i osjećajan bariton jako ugodno iznenađenje.

Stefani Joanne Angelina Germanotta ili običnim smrtnicima poznatija kao Lady Gaga također je odradila jako dobar posao. S obzirom na to da je za ulogu Barunice iz serije „American Horror Story“ nagrađena Zlatnim Globusom ovaj vam podatak i ne treba doći kao veliko iznenađenje, već samo potvrda njenog talenta na velikom ekranu. Napokon smo dobili uvid u dušu „čuda prirode“ koja se pojavljuje u javnosti obučena u mesno odijelo, a ne prestaje nas iznenađivati svojim vokalnim sposobnostima. Ponavljam, sve su pjesme u filmu izvedenu uživo i vjerujte mi na riječ, naježit ćete se barem pet puta tijekom filma, koju glasinu žena ima to je strašno. Njena glumačka izvedba je prizemna, jednostavna i bez posebnog pretjerivanja. Kemija koju je ostvarila s Cooperom je fenomenalna, čak im se i glasovi podudaraju, „match made in heaven“ rekli bi Amerikanci.
Mogu vidjeti kako određeni dio publike ima problema s određenim stvarima u filmu. Na primjer, radnja se u drugom djelu odvija dosta ubrzano stoga gledatelji mogu dobiti dojam kako se sve odvija u kraćem periodu vremena, što je pogrešno. Također, film je dosta subjektivan u određenim pogledima na svijet glazbe što se određenom djelu publike neće posebno svidjeti. Ipak, to su sitnice za koje ne marite previše dok gledate film. Naročito dok slušate pjesme u filmu i gledate glavne protagoniste kako doslovce postaju te iste pjesme. Film je pogodio u svim, zabavnim i emotivnim, elementima i jedan je od onih kojeg jednostavno ne smijete propustiti.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.