„Bohemian Rhapsody” američki je biografski film koji prati bend Queen od njegovih početaka do najsjajnijih trenutaka. Poseban naglasak dan je na život, lik i djelo njihovog frontmana Farrokha Bulsara tj. na njegov put od Farrokha do Freddie Mercuryja. Film je režirao Bryan Singer, a u filmu glume Rami Malek, Aidan Gillen, Mike Myers i drugi.

Priča je zapravo svima već dobro poznata. Farrokh Bulsara (Rami Malek) mladi je momak iz Zanzibara koji sa svojom obitelji, cijeli svoj život, živi u Londonu. Dok radi na aerodromu i premješta kofere iz aviona na pokretnu traku, sve o čemu razmišlja su slava i uspjeh u glazbenom svijetu. Prilikom jednog noćnog izlaska, Farrokh je čuo lokalni bend Smile, bend koji ima potencijala, ali da bi uspio potreban im je jedan važan faktor, on sam. Nakon nastupa, Farrokh im je pristupio, a ostalo je, reklo bi se, povijest. U tom procesu upoznavanja i zajedničkog stvaranja iz benda Smile nastaje bend Queen, jedan od najboljih rock bendova svih vremena. U isto vrijeme rađa se Freddie Mercury, ekstravagantna i posebna ličnost koja se dugo vremena skrivala iza Farrokha i sada napokon izlazi pred svijetla javnosti. Uz Freddieja, Queen čine Brian May (Gwilym Lee), Roger Taylor (Ben Hardy) i John Reid (Joseph Mazzello),a kroz što je sve ova naizgled ne spojiva družina, prošla na svom putu od trnja do zvijezda, saznat ćete kad pogledate film sami.

Bryan Singer režirao je ovaj uradak, a od dosadašnjih filmova na kojima je radio, posebno se ističu „The Usual Suspects“, „Valkyrie“ te filmovi iz X-Man franšize. Singer je u ruke uzeo jako vrući krumpir kada se prihvatio režije ovog filma. Queen i Freddie Mercury znače jako puno jako velikom broju ljudi, a kad se uhvatite snimanja biografskog filma u kojem trebate odabrati samo neke od brojnih aspekata njihova tj. njegovog života,  dovodite se u veliku opasnost odabrati one krive. Upravo to je segment filma koji će sigurno zasmetati određenom djelu publike. Vjerujem kako je dobar dio gledatelja očekivao više detalja iz Freddiejeva osobnog života, a ovako su dobili u celofan zamotanu priču o nastanku benda, stvaranju hitova i postizanju uspjeha. Nemojte me krivo shvatiti, i ova priča sadrži pregršt zanimljivih detalja, ali ipak, Freddie je bio posebna ličnost, sama njegova pojava kreirala je, istovremeno, uzvike oduševljenja i neodobravanja te je stoga jasno zašto je dobar dio publike očekivao više.

Sva je glumačka postava odradila odličan posao, ali Rami Malek je rasturio. Ovaj mladić egipatskog podrijetla nije samo imitirao Freddieja, on je postao Freddie. Njegovi pokreti, ponašanje na pozornici, ponašanje van pozornice, skoro po ničemu se nije razlikovao od originala. Izgledom možda nije bio identičan, iako je bio jako, jako blizu, ali u potpunosti je utjelovio personu jedne od najvećih rock legendi svih vremena. Malekova izvedba ne može se nazvati nikako drugačije osim apsolutne bravure i vjerujte mi na riječ, ovaj je mladić veliki kandidat za osvajanje zlatnog kipića koji svi glumci žarko žele.

„Bohemian Rhapsody“ je film koji nije u potpunosti ispunio očekivanja, ali daleko je od neuspješnog filma. Bryan Singer je odradio solidan posao te iako je imao određene propuste, casting je odradio iznimno dobro. Rami Malek je odradio fenomenalan posao te čak i ako niste fan benda Queen, film vrijedi pogledati samo zbog njegove izvedbe.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.