“Captain Marvel” američka je ekranizacija jedne od najmoćnijih Marvelovih super junakinja. Film su režirali Anna Boden i Ryan Fleck, a u njemu glume izvrsni glumci kao što su Brie Larson, Annette Bening, Samuel L. Jackson, Jude Law i drugi.
Vers (Brie Larson) članica je elitne „Starforce Military“ postrojbe pod zapovjedništvom Yon – Rogga (Jude Law). „Starforce Military“ je postrojba rase Kree, koja si je za zadatak dala čuvati mir u cijelom svemiru ili oni bar tako misle. Na jednom od zadataka Vers se borila protiv Skrullsa, opasne rase koja ima sposobnost mijenjanja svog oblika. U borbi s istima, Vers se srušila na planet Zemlju gdje počela dobivati vizije, kao da ju uz taj planet vežu neke uspomene iz prijašnjeg života. Ubrzo nakon što se srušila upoznala je mladog agenta SHIELD-a Nick Furyja (Samuel L. Jackson) koji joj pomaže u shvaćanju njenih vizija i borbi sa Skrullsima, a što je sve Vers otkrila saznat ćete ako film pogledate sami.
Anna Boden i Ryan Fleck režirali su ovaj film, a poznati su po svom dosadašnjem radu na filmovima kao što su „It’s Kind of a Funny Story“, „Half Nelson“ i „Sugar“. Svi ranije spomenuti filmovi simpatične su drame/komedije s odlično napisanim likovima koji se suočavaju sa stvarnim problemima. Očekivalo se slično i u „Captain Marvel“ no upravo tu film šteka, naročito kod glavnog lika. Carol Danvers trebala bi biti kompleksna i izuzetna, ali prije svega osoba, bez obzira na svoje sposobnosti koje nadilaze one običnog smrtnika. Ipak, iako je glavni lik snažna, sposobna i hrabra žena ona je prije svega buntovnica, što je ograničava i čini plićom no što bi trebala biti. Također, radnja filma se najvećim svojim djelom odvija u ’90-tim godinama prošlog stoljeća, ali nažalost i priča se doima takvom, pomalo plitkom i površnom, baš kao da je snimljena ’90-tih.
Brie Larson je nevjerojatno talentirana i uspješna glumica koja je za svoju izvedbu u filmu „Room“ nagrađena nagradom Oscar 2016. godine. Nemojte me krivo shvatiti, ali gledajući njenu izvedbu u ovom filmu, nisam se mogao oteti dojmu da se Brie dosađuje. Ne znam je li to samo krivi dojam prilikom prvog gledanja filma, ali čini mi se da je cijela politička priča koja se provlačila u pred produkciji filma, a uzrokovana nekim njenim izjavama, utjecala na njemu izvedbu. Kao da je namjerno povukla kočnicu i igrala na sigurno, možda čak i previše sigurno. Od nje se najviše očekivalo, ali na kraju, najsmješnije scene filma djelo su Samuel L. Jacksona, a najdirljivije Lashane Lynch.
Naravno, „Captain Marvel“ daleko je od neuspješnog filma, ali ipak se radi o Marvelovom filmu koji nas je posebno razmazio u posljednjih nekoliko godina. Kemija između Larson i Jacksona je itekako očita i film se lijepo nadovezuje na veliku kulminaciju MCU-a koja nam dolazi u obliku „Avenger: Endgame“ filma koji nam dolazi krajem travnja. Ako ste ljubitelj MCU filma, a rijetko tko danas nije, „Captain Marvel“ je film koji svakako morate pogledati.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.