„Domino“ je američki akcijski triler najvećim dijelom sniman u Danskoj i s pretežito europskim glumcima. Film je režirao Brian De Palma, a od poznatijih glamaca pojavljuju se Nikolaj Coster-Waldau, Guy Pearce, Carice Van Houten i drugi.

Christian (Nikolaj Coster – Waldau) i Lars (Søren Malling) danski su detektivi i višegodišnji partneri. Jedan o drugome znaju sve, Lars zna sve o ženama koje se svaku večer mijenjaju u Christianovoj postelji, a Christian zna sve o tome što je Lars jeo večer ranije. Na jednoj od uobičajenih akcija, obično javljanje na dojavu o obiteljskom nasilju, Christian je shvatio da je zaboravio svoj pištolj doma. Kako se kasnije pokazalo to se pokazalo presudnim jer na samom ulazu u zgradu uhvatili su osumnjičenu osobu. Christian je išao provjeriti je li sve u stanu u redu te je zamolio pištolj od Larsa i njega ostavio samoga s osumnjičenim. Osumnjičeni se uspio otrgnuti i u žaru borbe teško ranio Larsa, a Christian je u stanu našao dokaze da se ne radi o običnom nasilju već u strašnom ubojstvu. Naravno da je krenuo za osumnjičenim čim je čuo zvuke borbe, a je li ga uspio uhvatiti te koji su motivi iza ovog strašnog zločina saznat ćete ako film pogledate sami.

Brian de Palma poznati je američki redatelj i producent iz čijeg se širokog opusa najviše ističu filmovi poput „Scarface“, „Mission: Impossible“ i „Femme Fatale“. „Domino“ definitivno neće biti zapamćen kao vrhunac njegovog rada, ali ljubitelji njegovog rada svakako će doći na svoje. Posebni kutovi snimanja te zaluđenost tehnologijom i njenim mogućnostima u svakodnevnoj primjeni očiti su i u ovom Palminom filmu. Navodno je film jako promijenjen u post produkciji tako da ne mogu redatelja previše kritizirati, ali svejedno treba spomenuti kako film izgleda ubrzan, kao da je originalno trebao biti dosta duži. Glavni likovi nisu dobili dovoljno prostora da se razviju do kraja, ispali su površni i nezanimljivi. Akcijske scene po kojima je Palma inače poznat ispale su mlake, kao da su odrađene tek tako. Ipak, baš u Palminom maniru, film je napet cijeli svoj tijek trajanja i ne pušta vas do samog završetka.

Nikolaj Coster – Waldau nije odradio svoj najbolji posao. Daleko od toga da nije bio na visini zadatka, ali s obzirom na izvedbe koje je pružao u „Game of Thrones“, jednoj od najpopularnijih serija svih vremena, od njega očekujemo više. Carice Van Houten koja inače u potpunosti plijeni pažnju na sebe u svakoj sceni u kojoj se pojavljuje nije uspjela iskočiti iz sivila lika koji je očita žrtva naknadnog editiranja filma.

„Domino“ definitivno neće ostati zapamćen kao jedan od najboljih filmova legende kakva je Brian De Palma. Međutim, solidna gluma i napeta priča koja će vas „držati“ u filmu od početka do kraja sigurno su dovoljan razlog da pogledate i ovaj film u vašem obližnjem CineStaru.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.