„Game Night“ američka je kriminalistička komedije s naznakama misterije. Film su režirali John Francis Daley i Jonathan Goldstein, a od poznatijih lica pojavljuju se Rachel McAdams i Jason Bateman.

Max (Jason Bateman) i Annie (Rachel McAdams) dvije su zanimljive persone koje obožavaju društvene igre, pogotovo kad pobjeđuju. Taj pobjednički duh na kraju ih je i spojio te su tako Annie i Max postali omiljeni par za organiziranje večeri društvenih igara. kada na jednu od tih večeri nenajavljeno navrati Maxov bogatiji i zgodniji brat Brooks (Kyle Chandler) stvari se počnu naglo mijenjati. Naime, Brooks je odlučio organizirati sljedeću društvenu večer, ali s posebnim obratom. Unajmio je posebnu družinu koja će inscenirati otmicu jednog od članova društva, a ostatak ekipe mora ga tražiti, tko ga prvi pronađe osvaja bogatu nagradu. Kako u filmovima ništa nije kako se na prvu čini, tako i Brooks skriva kosture prošlosti u ormaru jer jedna ekipa se uistinu pojavila i otela ga, ali to nije ona unajmljena ekipa. Što cijelu ovu situaciju čini posebno zanimljivom, ostatak ekipe uopće nema pojma što se zapravo događa i misle kako se svi zajedno samo dobro zabavljaju. Nisam vam s ovim previše otkrio, sve se ovo vidi u jednom od trailera filma, a svi koji žele saznati više, trk u obližnji Cinestar.

John Francis Daley i Jonathan Goldstein dinamični su redateljski/scenaristički duo koji je do sada surađivao na projektima kao što su “Horrible Bosses”, “The Incredible Burt Wonderstone” i “Vacation”. Posebno mi se svidjelo što su brojnim likovima u filmu uspjeli dati dovoljno vremena da se pokaže i da doprinese sveukupnom dojmu koji film ostavlja. Baš svaki od likova ima neku zanimljivu pozadinsku priču i podjednako su simpatični i smiješni. Ipak, kao i većina humorističnih filmova danas, nepotrebno su ubacivali elemente ostalih žanrova kao što su eksplicitne scene nasilja. Meni osobno nisu smetale, ali znam kako nekome sigurno hoće te je stoga isto vrijedno spomenuti.

Bateman i McAdams su definitivno najveće zvijezde ovog filma. Konstantno podcjenjujem Batemanovu sposobnost da bude urnebesno smiješan te se iskreno nadam kako to neću činiti u budućnosti. Ne radi nepotrebne rizike, drži se komedije koja mu dobro leži i zadržava određenu razinu kvalitete u svim uradcima u kojima se pojavi. S druge strane, Rachel McAdams je iznimno talentirana i dobra glumica koja se dokazala u svim mogućim verzijama. Svejedno, smatram kako joj komedija iznimno dobro leži te se radujem trenutku kada će joj netko ponuditi ulogu u dobro osmišljenom humorističnom filmu. Iako je kemija između glavnih glumica ono što čini ovaj film zabavnim, posebno moram istaknuti Jessea Plemonsa. Njegova parodija uloge čudnog susjeda je urnebesna te u potpunosti preuzima pozornost u svim scenama u kojima se pojavi.

„Game Night“ je simpatična komedija koje se u ničemu previše ne ističe od ostalih filmova slične tematike. Topla preporuka je da ne gledate trailer prije filma, jer ipak previše otkriva, te ako ste željni malo opuštajuće komedije, kada vidite imena Bateman i McAdamas u kombinaciji ,samo uđite u dvoranu, pogledajte film i opustite se na 90 minuta.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr