„Godzilla: King of the Monsters“ američki je znanstveno-fantastični film, nastavak filma „Godzilla“ iz 2014. godine. Film je režirao Michael Dougherty, a u njemu glume poznata lica kao što su Kyle Chandler, Vera Farmiga, Mille Bobby Brown, Ken Watanabe i drugi.
Ako ste gledali prvi nastavak tada Vam je za opis ovog dovoljno reći kako su se sva čudovišta počela buditi iz hibernacije i kako je Godzilla odlučio da je dosta zafrkancije i da svima mora dokazati da mjesta na svijetu ima samo za jednog pravog „Kralja Beštija“. Za vas ostale, možda je najbolje početi ispočetka, ali bez brige, priča je suhoparna tako da će mi trebati svega nekoliko rečenica. U prvom nastavku Zemlja se nalazi u velikim problemima, obzirom da su pretjerane nuklearne aktivnosti iz hibernacije probudila razna čudovišta. Ipak, sreća u nesreći je ta da jedan, najjači od svih, nema u interesu gnjaviti jadnu malu ljudsku rasu, dokle god njegov autoritet alfa mužjaka nije doveden u pitanje. U drugom pak nastavku, kao što možete pročitati nekoliko rečenica ranije, njegov je autoritet doveden u pitanje, a je li se uspio vratiti na tron, saznati ćete ako film pogledate sami.
Michael Dougherty je režirao ovaj film, a od dosadašnjeg njegova rada najviše se ističe rad na scenarijima za filmove kao što su „X2: X-Men United“, „X-Men: Apocalypse“ „Superman Returns“, te režija hororaca „Trick ‘r Treat“ i „Krampus“. Pozitivan dio filma jest što za razliku od prvog nastavka, Godzillu i njegovu interakciju tj. borbu s ostalim čudovištima vidimo često, a to je zaista dobro jer su te scena odlične, vizualno jako zanimljive i prije svega zabavne. Ipak, kad Godzillu vidite tako često, lagano se izgubi onaj „vow“ efekt. Sve ostalo, osim čudovišta koja su napravljena spektakularno i njihove borbe, jest za zaborav. Dovoljan je dokaz kako je autor ovog teksta već sat vremena nakon filma zaboravio imena svim likovima. Priča je u najmanju ruku nebulozna i zbunjujuća, a motivi koji stoje iza poteza određenih likova su blesavi i smiješni. Glumci nisu loši, ipak su to već poznata i etablirana imena, ali čak ni njihova dobra gluma nije uspjela izvući mnogo pokraj očajnih dijaloga koje su im „podmetnuli“ scenaristi filma.
„Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu!“, stoji na vratima pakla u Danteovom „Paklu“, a ja svima vama koji planirate gledati film poručujem „Svi vi koji planirate gledati film, ostavite svaku logiku“. Mislim da vam je iz ranije napisanog sve jasno, ako želite gledati velika čudovišta kako se tuku do mile volje, tada je ovaj film baš za vas. S druge strane, ako također volite gledati fora čudovišta kako jedni drugima mijenjaju opis, ali volite sve to popratiti smislenom i kohezivnom pričom, e tad zaboravite na svu logiku i pokušajte izvući najviše što možete iz zanimljivih borbi.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.