„Instant Family” američka je humoristična drama snimljena prema istinitim događajima iz života redatelja filma. Film je režirao Sean Anders, a u njemu glume Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner i drugi.

Ellie (Rose Byrne) i Pete (Mark Wahlberg) relativno su normalan, moderan bračni par. Krenuli su od nule, svoje živote posvetili zajedničkoj karijeri i sada vode uspješan posao preprodavanja kuća koje su sami uredili. Naravno, kako to u stvarnom životu, a očito i na filmu, biva život ih je ugrizao za guzicu te su u 40-ima shvatili da bi ipak htjeli imati djecu. Ne obazirući se na uspjehe moderne medicine, Ellie i Pete odlučuju se za posvajanje jednog, malenog djeteta. Ipak, život, sudbina ili Služba za usvajanje djece ako vam je tako draže, imali su nešto drugačije planove. Naime, Ellie i Pete zainteresirali su se za Lizzy (Isabela Moner), bistru i problematičnu 15 godišnju tinejdžericu, no ono što nisu znali jest da Lizzy dolazi u paketu s mlađim bratom Juanom (Gustavo Quiroz) i mlađom sestrom Litom (Julianna Gamiz). Nisu su naši junaci uspjeli ni snaći, a preko noći su postali roditelji troje djece latino-američkom podrijetla. Naravno, nakon početnog medenog mjeseca počeli su pravi problemi, a kako su Ellie i Pete snašli u novoj ulozi te jesu li ih Lizzy, Juan i Lita prihvatili kao svoje roditelje/staratelje, saznat ćete kada film pogledate sami.

Sean Anders režirao je ovaj film, a njegovo ime nalazi se i u potpisu scenarija. Od njegovog dosadašnjeg rada posebno se ističu komedije „Daddy’s Home 1&2“, „Horrible Bosses“ te „That’s My Boy“. Od samog početka filma, jasno vam je kako je redatelju jako stalo do priče koju nastoji ispričati. Naime, Sean Anders i njegova supruga posvojili su troje djece, baš kao i glavni junaci filma te stoga film možemo smatrati i svojevrsnom autobiografijom. Ono u čemu je uspio jest pronaći način kako jako ozbiljnu temu potkrijepiti realnim i živopisnim elementima, a opet učiniti je relativno laganom i simpatičnom. Određene scene koje su zamišljene kao humoristične ispale su više neugodne nego smiješne, ali na njegovu sreću solidna glumačka postava znala se izvući iz takvih situacija.

Mark Wahlberg i Rose Byrne odigrali su glavne uloge u filmu i svoj su posao odradili sasvim solidno. Nisu to bila iznimna glumačka ostvarenja, ali nisu bili lošiji nego inače te su čak i bili uvjerljivi kao nadobudni, novi roditelji. Kemija među njima bila je i više nego očita što je uvelike pridonijelo činjenici da ih publika jako brzo i lako zavoli. Ipak, glavna zvijezda filma definitivno je Isabela Moner. U posljednje vrijeme Isabel smo mogli gledati u nekoliko blockbustera kao što su „Transformers: The Last Knight“ i  „Sicario: Day of Soldado“ i svaka njena nova uloga bolja je od one prethodne. Iako ima samo 17 godina, njen zreli, samouvjeren nastup ostavlja dojam iskusne glumice. Posebno mi se svidjelo što je Lizzien težak karakter odradila bez nepotrebnog afektiranja i „preglumljivanja“. Njena izvedba je bila suptilna, minimalistička, a opet jaka i dojmljiva te jedva čekam vidjeti što sve budućnost sprema ovoj iznimno talentiranoj mladoj glumici.

Iako određene scene, naročito one humoristične, nisu bile na visini zadatka, iskrenost u onim toplim i teškim trenucima filma je zapravo ta koja prevladava. Osim mlade Isabele Moner, glumačke izvedbe nisu bile vrhunske, ali nisu bile ni loše, taman dovoljne da ispune originalne redateljeve zamisli i film učine sasvim dobrom obiteljskom zabavom.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.