“Johnny English Strikes Again“ britanska je avanturistička komedija, treći nastavak sada već poznate parodije na super junake. Film je režirao David Kerr, a uz Rowana Atkinsona u filmu se pojavljuju i Olga Kurylenko, Emma Thompson, Ben Miller i drugi.

Po tko zna koji put Velika Britanija se nalazi u velikoj opasnosti. Ovoga puta problem stvaraju hakeri koji objavljuju imena svih britanskih tajnih agenata, blokiraju važna prometna čvorišta i rade svakakve druge nepodopštine. S obzirom na to da je identitet svih živućih agenata otkriven, u pomoć domovini priskaču stari agenti, a među njima, naravno, i Johnny English (Rowan Atkinson). Neću Vam otkriti kako su ostali agenti ispali iz igre, ali eto, Britanija je spala samo na Englisha i opet je on taj koji, zajedno sa svojim vjernim pomagačem Boughom (Ben Miller) mora spasiti stvar. Mnogo se toga tu još odvilo, no eto, da vam slučajno ne bih pokvario doživljaj, s opisom radnje ovdje moram stati.

David Kerr ime je koje stoji iza ovog uratka i jedan je od najpoznatijih, britanskih redatelja komedija. U filmskom svijetu možda nije toliko poznat, ali radio je na brojnim uspješnim britanskim humorističnim serijama kao što su „Inside No. 9“ i „Beautiful People“. S novim redateljskim licem, publika često očekuje i nešto drugačiji pristup, nažalost Kerr to nije isporučio. Ovaj se, treći po redu, nastavak po apsolutno ničemu ne razlikuje od svoja dva prethodnika. Nije da se hvalim, ali da sam morao okvirno pogoditi o čemu će se u filmu raditi i kako će završiti, vjerujte mi da bih pogodio 90% stvari. Ipak, kao što to Hladno Pivo pjeva, nije sve tako sivo i za određene scene može se reći da su na tragu izmamljivanja osmijeha na vaše lice.

Najveći razlog zašto su te određene scene na dobrom tragu je upravo Rowan Atkinson. Ovaj se stari lisac još jednom dobro snašao u poznatoj mu ulozi i njegov elastični talent i nevjerojatna sposobnost za izazivanje smijeha svojim pokretima i mimikom lica je nešto što svakako, još uvijek, ne smijemo otpisati.

Kao i glavni lik franšize, činjenica je da je film trebao ostati u mirovini. Ipak, obiteljska publika na koju ovaj film cilja sigurno će pronaći razloge zašto pogledati ovaj uradak stoga planirate li sa svojim roditeljima ili djecom uskoro u kino, tada je “Johnny English Strikes Again“ pravi izbor za vas.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.