Rijeka danas na Rujevici dočekuje Dinamo, te slobodno možemo reći da su očekivanja navijača bila velika, kako bi se Rijeka iskupila zbog lošeg niza (zadnjih 6 utakmica Rijeka je upisala tek 1 pobjedu, 2 remija i 3 poraza). Također možemo reći da se svi nadamo da želimo da Rijeka završi prvenstvo pri vrhu tablice kako bi imali priliku se kvalificirati u Europsku ligu. Rijeka ovu utakmicu započinje s 52 boda na 5. mjestu na ljestvici, a Dinamo na 1. mjestu sa 76 bodova s kojim si je već osigurao naslov.
U najavi utakmice trener Rijeke Simon Rožman je optimistično izjavio “Stanje na ljestvici govori dovoljno o kvaliteti Dinama. Pred nama je mjesec dana mukotrpnog rada da bismo ostvarili klupske ciljeve. Treba se vratiti osnovama suradnje i svi skupa moramo ići zajedno. Samo teren daje odgovore”. Dok je Franko Andrijašević izjavio kako je ovo njegov najteži period u dresu Rijeke, te kako je potrebno da se momčad okupi i da sve od sebe.
Od prve minute podrška s tribina ne nedostaje za jednu i drugu momčad, što je zasigurno bio dodatan poticaj da obje ekipe krenu u utakmicu borbeno i agresivno. Brzinski gol postiže Antonio Čolak u 2. minuti na sveopće oduševljenje publike i novu snagu i nadu momčad nakon ispadanja Dinamove obrane i otvaranja prostora za pogodak. Gvardiol žuti karton u 5. minuti zbog malo grubljeg starta, a ubrzo nakon u 7. minuti prilika za Dinamo no na sreću bez uspjeha, što nam govori da Dinamo svoje prilike ne propušta bez obzira što su već prvaci. Pavičić 10. minuta zbog povlačenja s leđa Dinamovog igrača nakon dobre akcije Rijeke ispred Dinamova gola. Do poluvremena je bilo šansi s obje strane no niti jedna zbilja opasna akcija i prava prijetnja golu.
Prva izmjena na utakmici se dogodila na poluvremenu u momčadi Dinama Kandzior – Hrvoj. Poluvrijeme započinje s prilikom Dinama koja je otišla iznad vratnica. Pritisak Dinama se održavao nekoliko prvih minuta drugog poluvremena no iz brze akcije Rijeke Čolak zabija za 2-0 u 52. minuti. Gol je priznat nakon VAR provjere. Još jedna zamjena u 61. minuti na klupi Dinama Majer – Gojak, te ubrzo dobra prilika za Čolaka no na žalost promašaj zicera. Nakon te prilike Rijeka je dobila novi polet i snagu za pritisak na Dinamov gol. 3. izmjena u momčadi Dinama Ivanušec – Franjić u 73. minuti, te dvostruka izmjena u 82. minuti za Rijeku Čeliković – Smolčić i Lepinjica – Lončar i u 85. Gorgon – Andrijašević. Izvrsan šut Pavičića te odlična obrana Livakovića u 88. minuti ostavlja rezultat 2 – 0 do kraja utakmice. 88. minuta Čeliković prekršaj za koji sudac daje zasluženo žuti karton.
Napokon dugo iščekivana pobjeda Rijeke i dobrodošla 3 boda koji nas postavljaju na 4. mjesto iznad Hajduka s 55 bodova.
Danas je Rijeku pratilo i bodrilo 2687 gledatelja, a Rijeka nam je osigurala i 100l pive pod pokroviteljstvom pivovare Tars