Danas je na Rujevici Rijeka, još uvijek neporažena na domaćem terenu, dočekala Dinamo i 15. kolu 1. HNL-a. Rijeka je započela utakmicu kao 4. na ljestvici s 19 bodova a Dinamo na 2. mjestu, iza Osijeka, s 29 bodova. Utakmica nije niti započela a Dinamo je poveo golom Ivanušeca u 1. minuti (nakon otprilike 20 sekunde), gotovo iz prve akcije. Čisti dokaz da s ekipama kao što su Dinamo ne smije biti niti trenutak nepažnje, jer će i on biti kažnjen.

Na žalost u 11. minuti teren napušta riječki kapetan zbog ozljede desnog stopala. Nadamo se da nije ozbiljna ozljeda te da će Andrijašević biti spreman za sljedeći susret, protiv Varaždina 16. prosinca. Pritisak Rijeke je ojačao nakon oporavka od hladnog tuša što je omogućilo odlican udarac prema golu Dinama uputio je Kulenović u 25. minuti, no nažalost lopta prolazi iznad stative. U 28. minuti odlično ubačenu loptu pogađa Galović i posprema u mrežu iza Livakovića. Pritisak se nastavio i nakon pogotka, te su duo Kulenović – Menalo ozbiljno zaprijetili mreži Dinama no nažalost također pored vratnice. Pritisak se isplatio po drugi put u 35. minuti golom Menala, a odličnu asistenciju si je upisao Tomečak.

U drugo poluvrijeme obje momčadi su ušle bez izmjena i s odlučnošću i željom, a Dinamo s većom agresivnošću. Utakmica se s dinamove polovice u prvom poluvremenu preselila na riječku uz veliki pritisak Dinama. Najopasniji za Rijeku su bili Teofil i Hajrović u 53. i 60. minuti, no na sreću obje prilike nisu zatresle riječku mrežu, nakon dobrih intervencija Nevistića. Pritisak koji je trajao cijelo drugo poluvrijeme je urodio plodom u 82. minuti pogotkom Lauritsena nakon odbijanca ispred gola Rijeke. Do kraja utakmice je bilo napeto i borbeno uz jak pritisak Dinama ali rezultat je ostao 2-2 te su Rijeka i Dinamo podijelili bodove.

Ovo je bez imalo pretjerivanja bila živopisna utakmica s mnogo akcije, te bi i neutralnim promatračima bio užitaka gledati ju. Upravo u ovakvim utakmicama žalim što nema navijača na tribinama, koji bi dali dodatnu snagu našim dečkima kao i upotpunili atmosferu. Suđenje nećemo komentirati, a tko je utakmicu gledao neka prosudi sam 🙂

Žuti karton:

HNK Rijeka -> Smolčić 7. minuta/ Galović 44. minuta /Capan 51. minuta /Murić 51. minuta /Tomečak 80. minuta

GNK Dinamo -> Gavranović 44. minuta

Izmjene:

HNK Rijeka -> Kulenovic – Andrijašević 11. minuta Pavičić – 69. minuta Sterlin – Menalo 89. minuta Velkovski – Capan 89. minuta

GNK Dinamo -> Hajrović – Franjić 58. minuta Moharrami – Stojanović 61. minuta