Rijeka je ovog petka (26. lipnja 2020.) na Rujevici dočekala Goricu. Iako je Gorica bolje u međusobnom omjeru s 5 pobjeda, 1 remijem i 1 porazom (ovu sezonu dvije pobjede i remi), trener Rijeke Simon Rožman je bio optimističan koji je u najavi utakmice rekao sljedeće “Najbolji lijek nakon poraza je pobjeda. Čeka nas Gorica, koja je jako dobro organizirana ekipa uz agresiju u srednjem redu. Bitno mi je kod svojih igrača vidjeti glad, da ih je poraz dotukao u smjeru da već na idućoj utakmici želimo pokazati više i uz pomoć navijača doći do pobjede”. Lončar je dodao “Nakon tri rezultatski slabije utakmice, pobjeda u petak je jedino što nas zanima. Gorica je dobra ekipa i neugodan suparnik za nas. Čeka nas neizvjesna i tvrda utakmica i nadam se da ćemo od prve minute ući s pobjedničkim gardom.”
Od prve minute Rijeka je startala agresivno, samouvjereno i naizgled pripremljenije od Gorice, ispunjene su riječi Lončara o startanju s pobjedničkim gardom, nošena navijanjem sa sjevera, kojemu su se povremeno pridruživali navijači s drugih tribina. Uslijedio je šok u 12. minuti. Najveći tragičar utakmice je bio Capan koji kao da nije izvukao lekciju iz svoje zadnje utakmice, u kojoj je na isti način zaradio drugi žuti karton i za protivničku ekipu jedanesterac. Kristijan Lovrić je poslao mladog Pandura na krivu stranu i zabio za vodstvo Gorice u 12. minuti. Gledatelji su se glasno pitali i negodovali čime Capak zaslužuje povjerenje Rožmana. U 24. minuti Kaliku žuti zbog zadržavanja lopte, no tek nakon negodovanje Čolaka, te se možemo složiti da takvom nesportskom ponašanju ne bi trebalo biti mjesto na stadionu. Do 30. minute su uslijedili pokušaji Rijeke a u 30. minuti izvrsna prilika za Čolaka, no nažalost je lopta otišla s krive strane mreže. Rijeka je držala visoki presing na Goricu do poluvremena, nizale su se prilike (posebno u 39. i 41. minuti), no gola nije bilo u regularnih 45 niti u 1 minuti nadoknade.
S drugim poluvremenom je startao Pires umjesto Yatekea, a na strani Gorice izmjena Spikić Dvorneković. Odmah u 46. minuti, a ponovno u 56. izgledna prilika za Rijeku, no nažalost bez gola. Ružnim startom Escoval je zaradio žuti karton u 49. minuti, na sreću nitko nije ozbiljnije povrijeđen. U 57. minuti dvostruka izmjena za Rijeku Pavičić – Lepinjica i Raspopović – Andrijašević , te u Murić- Velkovski u 64. 67. Lončar žuti karton, uz izmjenu na strani Gorice Babac – Hamad popraćenu pljeskom malobrojnih navijača Gorice.
Nakon 70. minute utakimca i tempo su usporili, a umor se vidio na licima igrača obiju momčadi, uz iznimku zamijenjenih igrača. Unatoč umoru Gorica bez prevelikog napora zabija za 0-2 pogotkom Ndiayea u 80. minuti. U 82. izmjena za Goricu Vugrinski – Lovrić također popraćena pljeskom. I napokon u 82. minuti za smanjenje vodstva Pires i novu želju Rijeke za pobjedom. 88. minuta Krizmanić žuti karton zbog zadržavanja igre.
Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen do kraja nadoknade od 3 minute.
Rijeci su potrebne promjene u sastavu prvih 11. zato što je smiješno nadati se drugačijem rezultatu ukoliko u poslijednjih nekoliko utakmica takva postava nije urodila plodom.
Ovu utakmicu je gledalo 2071 gledatelj, što je osjetno manji broj u odnosu na zadnju utakmicu odigranu na Rujevici, pretpostavit ćemo zbog nepovoljnije epidemiološke situacije.
Čestitamo Danijelu Štefulju na potpisivanju ugovora s Rijekom, te mu želimo puno uspjeha u dresu našeg voljenog kluba.
foto izvor: HNK Rijeka