Danas je Rijeka imala priliku ugostiti Hajduk na Rujevici u 152. Jadranskom derbiju. Nakon debakla pred 13 dana na Rujevici igrači i trener su se posuli pepelom i s optimizmom ušli u dvoboj. Uvijeti na stadionu su bili savršeni kao i divno vrijeme, a i statistika je bila na našoj strani. U zadnjih nešto više od 10 godina između Rijeke i Hajduka su se odigrala 37 susreta od kojih je 5 pripalo Hajduku, 17 Rijeci i 15 je ostalo nerješeno. Zbilja dobra statistika, složit ćete se sa mnom, no statistika nam ipak ovaj put nije previše poslužila, nešto slično kao statistička činjenica da je prosječna hrvatska plaća nešto više od 6000 kn. Inače, za one koji ne znaju Rijeka i Hajduk su igrali nerješeno.

Naše dečke danas (ni)je bodrilo 6 527 gledatelj na stadionu, što je opet statistički dobra popunjenost od 83%, ako izuzmemo mjesta rezervirana za suparničke navijače. E sad, zašto ovo (ni)je. Mogli smo čuti/pročitati na društvenim mrežama kako se gledatelji žale na cijene karata, kako su preskupe s obzirom na kvalitetu igranja. Cijene karata su spuštene, no pojavljuje se na društvenim mrežama priopćenje Armade da su cijene spuštene samo kako bi se njih izguralo sa sjeverne tribine. Kuloarske priče i tračevi ili istina? Nikad ne možemo znati nečije namjere, ali zbog dobrobiti kluba jedino što mogu je nadati se da to nije istina.

Vratimo se na ljepše teme. Prošla su nam svega 2 dana od Valentinova, blagdana kojeg su nogometaši Rijeke koji imaju bolje polovice zasigurno popratili. Možda su im njihove zaljubljene glave još uvijek bile s njihovim ljubavima,negdje van terena, ili ih je Valentinovo skroz puknulo u glavu pa su igrali defenzivno od silne ljubavi ne želeći ozlijediti protivnike. Iako, neki će reći da je ljubavi između naših dečki i Hajdukovih igrača prestala poništenjem gola u 12. minuti za Hajduk. 1. HNL i dalje močvara ili jednostavna ljudska pogreška sudaca, ili uopće nije bila pogreška? Zasigurno ovisi o tome koga se pita, no koga god da pitamo, stručnjake ili nestručnjake (poznati smo po tome da je Hrvatska zemlja s najviše izbornika), stvar možemo staviti ad acta jer se sigurno stanje na semaforu neće promjeniti. Rezultat na poluvremenu nije obeshrabrio jedan ljubavni par, odnosno Super Maria koji je zaprosio svoju djevojku Ivanu koja je naravno pristala. Amor omnia vincit.

Od zadnje utakmice na Rujevici, riječka postava se popunila. Najviše je zasigurno odjeknula vijest da se u redove Rijeke vratio Ivan Tomečak, koji je dočekan raširenih ruku od uprave NK Rijeke ali i od navijača. Prisjetimo se da je 2015. Tomečak prešao u Dnjipar, a dalje se njegov put nastavio Al Nasra, Mechelena i Club Bruggea. Tomečak je u Rijeci ostavio dubok trag i tako osvojio publiku, te je iza njega čak 95 nastupa tijekom kojih je postigao osam pogodaka.

Transferom je u Rijeku došao Robert Murić s velikim optimizmom, stoga mu želim da mu taj optimizam ne splasne sve dokle god igra u Rijeci i želim mu uspješnu sezonu. S posudbe se vratio Milan Ristovski sa željom da ostvari uspjeh kao što je ostvario njegov brat, Stefan Ristovski, u redovima Rijeke. Dario Čanađija nije više igrač Rijeke, te svoju karijeru nastavlja za Slaven Belupo. Nadam se da mu je Rijeka ostala sretna uspomena i također i njemu želimo uspješnu karijeru.

Za kraj jedino što jos imam reći je glavu gore i željno isčekujemo novu pobjedu naših ljubimaca.

 

Autor: Ivona Perković