Danas je na Rujevici Rijeka, svega nekoliko dana od zadnje utakmice (Rijeka – Gorica, 0-2), dočekala Šibenik u 19. kolu 1. HNL-a. Rijeka je započela utakmicu kao 4. na ljestvici s 26 bodova a Šibenik na 7. mjestu, iza Slaven Belupa, sa 17 bodova. U ovoj utakmici Rijeka je bila definitivni favorit, no Šibenik je iznenadio Dinamo i odnio 3 boda i pobjedu u 18. kolu, a Rijeka je izgubila od Gorice. Šibenčani su ušli u utakmicu s novodobivenim samopouzdanjem, a Rječani s imperativom pobjede.

Od prve minute za Rijeku su zaigrali Nevistić, Galović, Pavičić, Arsenić, Čerin, Menalo, Andrijašević, Štefulj, Tomečak, Smolčić i Lončar, a za Šibenik Labrović, Kvesić, Pandža, Pajić, Bilić, Sahiti, Jurić, Rak, Alimi, Bulat i Schildenfeld. Rijeka i Šibenik su otvorili utakmicu borbeno. Prvu priliku je ostvario Andrijašević za Menala u 5. minuti, ali vratar Labrović je sačuvao mrežu Šibenika. U 12. minuti ponovno glavni akter je Menalo koji je srušen u šibenskom šesnaestercu, no glavni sudac Vučković mijenja odluku nakon konzultacija s VAR sobom te nema jedanaesteraca za Rijeku. Možemo slobodno reći da je Rijeka dominirala prvih 20 minuta terenom. Nažalost, ubrzo stiže prvo jedan, a zatim i drugi šok za Riječane. Grešku Pavičića je skupo naplatio Sahiti, koji je pospremio loptu u mrežu uz desnu stativu Nevistićevog gola u 27. minuti. U 29. minuti se Pavičić pokušavo iskupiti, ali lopta odlazi pored vratnica. Nakon ponovnog neopreza riječke obrane Bulat gura za Raka koji asistira za Jurića i Šibenik vodi 0-2 u 32. minuti. Pavičić se iskupljuje za prvi gol u 35. minuti pogotkom, a Menalo si upisuje prekrasnu i atraktivnu asistenciju petom. Prava invazija Rijeke je potom uslijedila u šesnaestercu Šibenika. Ponovno odličan udarac glavom Franka Andrijaševića, no lopta za malo prelazi preko grede. Najbliže pogotku u prvom poluvremenu je bio Menalo u 43. minuti, no lopta prolazi pokraj lijeve vratnice Šibenika. Šteta, jer bi tu golman bio nemoćan. Nakon duge provjere prekršaja nad Menalom, sudac Vučković ponovno mijenja odluku te ipak nema jedanaesterca za Rijeku.

U drugo poluvrijeme su momčad iz Šibenika je ušla s istim sastavom, a u momčadi Rijeke izmjena Murić – Štefulj. Brzo nakon početka drugog poluvremena Arsenić je dobio žuti karton zbog rasprave sa sucem. U 53. minuti gol postiže Bulat no gol je poništen zato što je lopta napustila teren u akciji prije, no sudac je to signalizirao tek kasnije. Trostruka izmjena Ćurić – Rak za Šibenik i Kulenović – Menalo i Mudražija – Pavičić za Rijeku u 64. minuti. Murić, u 67., upućuje udarac prema golu gostiju s 18 metara, no nažalost u gredu. Do 75. minute bez izgledni prilika s obje strane, te u 75. teren napušta strijelac prvog gola Sahitu, a ulazi Martin. Posljednja izmjena za Rijeku Yateke – Lončar u 83. minuti. U 89. minuti je požutio Galović, no pametno odrađeno jer je tako sprječio izglednu kontru. I napokon za 2-2 Rijeke pogađa Yateke koji je ujedno i u prvom ogledu protiv Šibenika postigao zgoditak, no gol je opet poništen zbog zaleđa Andrijaševića. Zadnja izmjena utakmice za Šibenik – Bulat. Napokon dosuđen jedanaesterac za Rijeku u debeloj sudačkoj nadoknadi Andrijašević izjednačuje za 2-2. Rijeka je propustila priliku uzeti 3 boda, tako da ima 27 bodova, a Šibenik je ostao također na istom mjestu s 20 bodova.

Sljedeća utakmica na Rujevici nas čeka protiv Hajduka 10.2 u 18.05h. Veselimo se pravom jadranskom derbiju i nadamo novim bodovima za naše dečke, jer Rijeka ima imperativ pobjede ako želi ostati u igri za kvalifikacije Europske konferencijske lige.