Jučer je počela je nova 1. HNL sezona, 2020./2021., utakmicom Rijeke protiv novog prvoligaša Šibenika. Vratili smo se na stadione, odnosno kako tko, pošto se zbog epidemiološke situacije utakmica igrala pred praznim tribinama, no bodrenja s uzvisine iznad stadiona nije nedostajalo. Prošlih tjedana također nije nedostajalo različitih teorija i cifra vezano uz prodaju igrača, a najčešće spominjani su Čolak, Halilović i Štefulj, no za sada Rijekine redove još uvijek nitko nije napustio. U klubu se pridružio mladi Ennio Travaglia iz redova Orijenta, te mu želimo barem jednu uspješnu sezonu u dresu Rijeke.

Utakmica je započela u proslavničkom tonu za Čolaka, koji je primio zahvale kluba kao najbolji napadač HNL-a, te Pavičić za 100 utakmica odigranih u dresu Rijeke. U 9. Minuti Šibenik dolazi do neočekivanog pogotka Bulata od nesretnog odbijanca koji je dospio u mrežu Rijeke. Zbog visokih temperatura sudac je označio pauzu u 24. mimuti, do koje je bilo prilika s obje strane ali niti jedna od njih nije bila opasna prilika. Opasan korner za Rijeku u 32. minuti, ubačen u peterac nažalost nije urodio golom. Konačno Rijeka dolazi do pogotka u 35. minuti koji je nažalost bio neregularan zbog zaleđa. U početku sudačke nadoknade sudačkoj Lončar dobiva žuti karton zbog prosvijeda sucu nakon prekršaja za koji je on smatrao da je zaslužio veću kaznu. Na poluvrijeme odlaze vidno isrpljeni igrači, dok je rezultat ostao isti. Na pauzi između poluvremena, kao i prije, mogli smo vidjeti zagrijavanje mladog Ristovskog, koji se vratio s posudbe, Yatekea, Raspopovića, te Iglesiasa.

U drugome poluvremenu ekipa je ušla s izmjenjenim sastavom, te Rijeka startala agresivnije kako bi pokušala sustići gol predosti koji je imao Šibenik. Trostruka izmjena u redovima Rijeke, Yateke, Tomečak i Raspopović su startali umjesto Capan, Štefulja i Brauta. Šibenik je u drugom poluvremenu popustio pritisak, no Rijeku ne prati nogometna sreća. Velika prilika u 62. minuti za Rijeku no nažalost nije ušla lopta u mrežu, a pritisak se nastavio iz 2 kornera no i to je bilo bez uspjeha, ponovno opasna situacija za u 64. minuti. Žuti karton u 67. minuti Lepinjica je zaradio zbog preoštrog i nepotrebnog starta. U 68. minuti je sudac označio drugu pauzu, koju su igrači iskoristili kako bi se osvježili a trener Rijeke za izmjenu igrača, Ristovski – Lepinjica. Prva izmjena u redovima Šibenika, Španja Sahiti, u 72. minuti, te tek po ulasku Španja brzo zarađuje žuti karton, ubrzo nakon njega prvog strijelaca utakmice Bulata je zadesila ista sudbina. Opasna situacija iz kornera u 80. minuti ponovno za Rijeku, no rezultat je ostao isti, kao i prilika u 82. Yateke u 83. minuti je zaradio rijetko viđen žuti karton nakon što je škaricama pokušao zabiti gol, no dohvatio je igrača Šibenika po glavi, no ubrzo se iskupio golom u sljedećoj minuti uz samu stativu. Golom Rijeke, Šibenik opet podiže pritisak te novu svježinu zamjenom Mršulja Rak. Rijeka je u 90. minuti uspjela preokrenuti rezultat pogotkom Murića, koji odlazi na zasluženi odmor u prvoj minuti sudačke nadoknade, a mijenja ga Galešić, te izmjena Laća Bulat u redovima Šibenika.