Danas je na Rujevici Rijeka, svega nekoliko dana od zadnje utakmice (Rijeka – Hajduk, 0-1), dočekala Istru u 21. kolu 1. HNL-a. Rijeka je započela utakmicu kao 4. na ljestvici s 30 bodova a Istra na 10., posljednjem mjestu iza Lokomotive, sa 13 bodova. U ovoj utakmici Rijeka je bila definitivni favorit, no svjedoci smo u zadnje vrijeme gubitka favorita a pobjeda autsajdera. Prvih 11 Rijeke su činili Nevistić, Galović, Murić, Pavičić, Arsenić, Menalo, Andrijašević, Mudražija, Štefulj, Tomečak i Smolčić, a prvih 11 Istre Lučić, Gonzales, Gržan, Galilea, Guzina, Navarro, Lončar, Tomašević, Šutalo, Perković i Blagojević.

Utakmicu su obje ekipe otvorile borbeno, ali Istra s puno većom željom, što se moglo vidjeti po rezultatu jer je Istra postigla pogodak već u 6. minuti nakon što je Gržan ostao sam, sjurio se prema golu i pospremio loptu iza Nevistića. Rijeka se brzo razbuđuje i Murić postiže pogodak za izjednačenje u 8. minuti uz asistenciju Andrijaševića. Lončar pogađa za 3. pogodak utakmice u 11. minuti, no na sreću za Rijeku VAR poništava pogodak zbog igranja rukom. Unatoč tomu, u ovakvim situacijama vrlo je očita neposloženost riječke obrane. U 26. minuti Pavičić prosljeđuje Andrijaševiću, no lopta odlazi preko grede. Nakon ovog pokušaja utakmica je bila bez značajnijih prilika. Gruba igra označila je prvo poluvrijeme i čak 5 žutih kartona, za Pavičića, Gonzalesa, Arsenića, Mudražiju i Tomaševića. U drugom poluvremenu, Istra zadovolja rezultatom prelazi u defanzivu i gradi bunker s kojim se igrači Rijeke ponešto muče. Prvi put u drugom poluvremenu u priliku dolazi u 53. minuti Andrijašević, koji iz okreta puca prema golu no vratar Istre pripisuje sebi obranu. Ponovno u 73. minuti Andrijašević loptu koju se dobio izvođenjem kornera napucava u Lončara koji je stajao na gol liniji Istre. Odlična prilika za Istru u 80. minuti, za Balgojevića koji je na 16m ostao sam. Uputio je udarac prema golu, ali na njegovu nesreću Nevistić je to bez prevelike muke uhvatio u svoje ruke. Posljednju pravu priliku Rijeka je imala u 86. minuti udarcem Mudražije no lopta odlazi preko gola. Gruba igra je označila je također i drugo poluvrijeme, te je na kraju utakmice bilo ukupno 11 žutih kartona. U drugome poluvremenu su ih zaradili Galilea, Bosančić, Vučević, Hujaber, Lončar i Lučić. Rijeka i Istra 1961 su podijelili bodove i tako su zadržali mjesta koja su imali i prije početka utakmice.

Važno je za napomenuti da je Rijeka na Rujevici zadnju pobjedu odnjela 10.12.2020. protiv AZ Alkmaara. Sljedeću utakmicu na Rujevici Rijeka igra protiv Hajduka 27.02 u 17h.