Rijeka je danas na Rujevici dočekala Slaven Belupo. Rijeka je prije početka utakmice bila na 6. mjestu s 2 utakmice manje, dok je Slaven bio na 9. U međusobnim susretima Rijeka je slavila 23 puta, Slaven 9, a neriješeno je bilo 18 puta. U najavi utakmice trener Rijeke Simon Rožman je bi optimističan, izrazio sreću povratkom navijača na stadiome i izjavio sljedeće: “Slaven Belupo ima iskusnu i posloženu ekipu i odlučivat će detalji. Treba se resetirati u glavama. Svi će sada protiv nas igrati još jače i htjet će se dokazati. To je dodatan izazov za nas jer suparnici će sigurno biti na maksimumu. Najbitnije je da nitko od nas ne poleti, već da se držimo svojih principa, rekao je Simon Rožman u najavi nedjeljne utakmice koja će označiti i povratak navijača na stadion.” Kao što je već i sam Rožman rekao navijači su se nakon dugo dana izbivanja vratili na stadione, moglo bi se reći u pravo vrijeme. Ipak će Rijeku trebati bodriti do pobjede u europskim utakmicama. Također smo s lijepom malom proslavom otvorili utakmicu, u čast najtrofejnijem golmanu Rijeke, Andreju Prskalu koji je upisao za Rijeku 100 nastupa, na čemu mu čestitamo. U 11. minuti dobra prilika za Andrijaševića ali nažalost visoko iznad gola. U 18. minuti ponovno izvrsna prilika za Pavičića, te nekoliko prilika u okvir vrata ali također bez pogotka. U 27. minuti je teren na žalost zbog ozljede napustio Capan a ušao je Escoval. U 36. mimuti pokušaj Čerina ali vratar Slavena Filpović je bio spreman. Do poluvremena je rezultat ostao isti, a u zadnjoj minuti poluvremena je žuti karton zaradio Tomečak, na veliko neslaganje publike.

U drugo poluvrijeme obje ekipe su ušle s istim sastavom, te s jednakom borbenošću. Prva izgledna prilika u drugom poluvremenu, je bio udarac u okvir Gnezde u 50. minuti. Izglenu priliku je Rijeka ponovno imala u 56. nakon prekršaja u šesnaestercu kojim je Goda zaradio žuti karton, ali i to nije završilo u mreži Slavena. Nakon nekoliko trenutaka neopreznosti Slaven je skoro poveo u 62. minuti no lopta je prošla iznad gola tek za koji centimetar. Nakon ludog odbijanca uz pomoć Štefulja Andrijašević zabija za vodstvo Rijeke u 69., i nekoliko trenutaka poslije odlična obrana Nevistića, čime ponovno opravdava svoje mjesto u prvih 11. U 73. igrač Slavena Prce je zaradio žuti karton nakon preoštrog i nepotrebnog starta, te istu kaznu je dobio Štefulj u 77. Uz veliki pljesak u 81. travnjak je napustio Lončar a ušao je Lepinjica. Nakon prekršaja na Andrijaševiću u šesnaestercu Rijeki je dosuđen jedanesterac kojeg je Kulenović stručno pospremio u mrežu i time zabio svoj prvi pogodak za Rijeku. Nadam se da će ih biti još mnogo. Utakmica je završila s istim rezultatom te se Rijeka popela za 1 mjesto na tablici, s 9 bodova, iza Hajduka koji ima 10.

Unatoč mjerama na Rujevici je bilo 2275 gledatelje. Sigurna sam da bi bilo i više s obzirom koliko dugo se igra pred praznim tribinama. Sljedeću utakmicu Rijeka na Rujevici igra s Varaždinom 17.9 u 19h.