“Men in Black: International” američka je avanturistička, akcijska komedija, 4 film u nizu franšize “Ljudi u Crnom”. Film je režirao F. Gary Gray a u njemu, ovaj put, glume Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson i ostali.

U ovom nastavku upoznajemo nove likove pa tako i Molly Wright (Tessa Thompson) koja je kao jako mlada djevojčica svjedočila „neuraliziranju“ (brisanju pamćenja) svojih roditelja. Taj ju je događaj nagnao da provede cijelu svoju mladost tražeći te misteriozne ljude. Kada ih napokon i uspije pronaći, te postane prva ikad kojoj je to pošlo za rukom, Molly postaje Agentica M te biva dodijeljena londonskom uredu MiB. Tamo upoznaje Agenta H (Chris Hemsworth), uspješnog i zgodnog agenta koji je s voditeljem londonskog odjela Agentom High T (Liam Neeson) već jednom spasio svijet koristeći samo svojom spretnošću i inteligencijom. Zajedno s Agentom H, Agentica M kreće u prve zadatke koji se odmah pokazuju od iznimne važnosti za spas svijeta, a jesu li u tome uspjeli, saznat ćete kada film pogledate sami.

  1. Gary Gray redatelj je ovog filma, a iz njegovog opusa najviše se ističe rad na filmovima kao što su „The Italian Job“, „Law Abiding Citizen“, „Straight Outta Compton“, i „The Fate of the Furious“. „Men in Black: International“ definitivno neće dospjeti na listu njegovih najboljih filmova. Gary Gray nije odradio nužno loš posao, ali nije ni dobar. Osim novih glumaca, Gary Gray nije unio ništa novo u franšizu, štoviše, nastavio je ići u lošem smjeru, kao i njegov prethodnik Barry Sonnenfeld, nakon prvog filma. Ruku na srce, obzirom na nimalo srčani scenarij s kojim je radio, teško je i mogao bolje.

Tessa Thompson i Chris Hemsworth daleko su najbolji dio filma, njihova odlična kemija nastavila se i nakon „Thor: Ragnarok“, no nažalost i oni su samo dokaz da dva glumca sa super kemijom ne mogu izvući film u kojem sve ostalo nije na odgovarajućoj razini. Osim možda Kumaila Nanjianija, koji je svoj glas posudio omalenom Pawnyu, ali čak ni on ne uspijeva svaki put pogoditi sa svojim šalama.

„Man in Black: International“ je jedan od onih filmova koji osim solidne glume nema apsolutno ništa vrijedno spomena. Ipak, čak ni solidna gluma tj. dobra kemija među glavnim glumcima nije dovoljna da bi ovaj film mogli smatrati uspješnim. Redatelj Gary Gray se očigledno trudio nešto napraviti od filma, ali s ovako lošim scenarijem čak ni on nije mogao mnogo.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.