Search in the website:

O nama

Radio Skaut je internetski radio kojeg je pokrenuo Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije kao odraz naše želje za slušanjem radijskog programa koji će nam donositi sve one sadržaje koji bi po prirodi radija tu trebali biti zastupljeni, a to su: istraživačko novinarstvo, otvaranje novih tema, komunikacija sa slušateljima, dijalog koji će uvažavati suprotstavljena stajališta

Radijski program namijenjen je različitim ciljnim skupinama. Teme emisija koje stvara skupina skauta volontera variraju od problematike hrvatskih branitelja i istine Domovinskog rata sve do sporta, ljepote i uspješnih mladih ljudi. Na tome, naravno, nećemo stati, stoga u planu imamo brojne teme koje ćemo prenositi od jeseni. Jesensku radijsku shemu sastavit će naša redakcija koja će od jeseni oblikovati i redoviti informativni program.

Radijska ekipa neumorno napreduje i istražuje vlastite potencijale i talente pa tako već sada postoji skupina skauta zadužena za video produkciju kojom se planiramo ozbiljnije baviti, no za sada nećemo otkrivati više od toga.

Osim putem Radija Skaut koji je dostupan putem internetske stranice www.radioskaut.hr, naše vijesti i kolumne možete pratiti u pisanom obliku na istoj adresi. Sve emisije pohranjujemo na aplikaciji Soundcloud putem koje ih možete poslušati u vremenu koje vama odgovara.

Sudeći prema dosadašnjim reakcijama slušatelja, glavni i najvažniji adut Radija Skaut zasigurno je glazba, ali i jinglovi koje skauti sami smišljaju uz neumornu pomoć tehničkog i glazbenog urednika Željka Horvata – Hokija.

Radio Skaut je radio vrhunske glazbe, na kojem predano istražujemo najvažnija pitanja i strastveno promičemo skautske vrijednosti, a naša misija je biti neopredijeljen i nenametljiv medij namijenjen svima koji teže pravim vrijednostima.

Marin Miletić

Vjeroučitelj, osnivač Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, idejni začetnik Radija Skaut i SkautTV-a.

Pročitaj više

Ivona Perković

Prišla je nedeja za polne a ti i dalje nemaš kartu za tekmu? Koji god da je tvoj razlog/isprika zašto ne ideš na Rujevicu, bio to obavezan nedjeljni ručak kod punice ili ipak ovaj tjedan tvojih, ja imam kartu za tebe. Ne, nećeš dobiti moju kartu, da odmah razjasnim tu situaciju, *rolles eyes*. Ja ću […]

Pročitaj više

Tina Ukić

Slavonka koja osim što ne može bez kulena, ne može ni bez dobre glazbe. Glazba je moj pokretač, a osim glazbe pokreću me još i prijatelji, obitelj, kreativnost (pisanje i fotografiranje) i sport. Pet godina trenirala sam Kickboxing zato me se pazi ako skužim da me ne slušaš dok sam u šihti. Najviše volim crno […]

Pročitaj više

David Bašić

Mali dio ludog i otkačenog tima mladih s jasnom vizijom budućnosti.

Pročitaj više

Mirko Beno

Sam svoj majstor. Učim dok radim, radim puno. Zanima me posebno tehnika i elektronska glazba. Vršim zadaću tehničkog realizatora na Radiju i skautskoj televiziji. Dizanje utega nije mi strano.

Pročitaj više

Marta Miletić

Volim puno pričati, najglasnija sam u društvu, volim se smijati. Ne volim da me se slika jer slike uvijek ispadnu otprilike- ovako. U slobodno vrijeme kada ne učim i ne stresiram se oko faksa, uživam u šihtama sa svojom Martinom i idem u šetnje. Volim šetnje, volim more, volim snijeg i volim glazbu, volim umjetnost. […]

Pročitaj više

Učitaj još