“Ocean’s Eight” američka je kriminalistička, akcijska komedija. Film je režirao Gary Ross čije ime stoji i u potpisu scenarija, a u filmu glumi sama krema Hollywooda poput Sandre Bullock, Kate Blanchet, Anne Hathaway i mnogih drugih.

„Ocean’s Eight“ svojevrsni je nastavak odlične trilogije Stevena Soderbergha. Razlika je u tome što ovu ekipu ne predvodi Danny Ocean, već njegova sestra Debbie (Sandra Bullock). Debbie je posljednjih pet godina svog života provela u zatvoru, no tamo nije gubila vrijeme, već je isplanirala pljačku koja će nju i njene „partnerice“ osigurati za 10 života. Debbien plan je ukrasti Cartierovu ogrlicu vrijednu 150 milijuna dolara. Jedina prilika za to izvesti joj je ukrasti ogrlicu s vrata Daphne Kluger (Anne Hathaway) koja će je nositi na prvi petak u  svibnju, točnije, na godišnjoj Met Gali. U Debbienom timu nalaze se Lou (Cate Blanchet), Rose Weil (Helena Bonham Carter), Nine Ball (Rihanna), Amita (Mindy Kaling), Tammy (Sarah Paulson) i Constance (Awkwafina), a jesu li u tome uspjele, saznat ćete ako film pogledate sami.

Gary Ross je redatelj i jedan od scenarista ovog filma, a najpoznatiji je po svom radu na filmovima kao što su „Seabiscuit“, The Hunger Games“ i „Free State of Jones“. Ne mogu reći da je Ross odradio loš posao. Film je zabavan, pitak i lagan za gledanje. Figurativno govoreći, poput super modela po modnoj pisti hoda s mnogo stila, od početka do kraja. Glumačka postava je odlično odabrana i odradila je odličan posao. Ipak imam osjećaj da se Ross previše oslonio na Soderberghov prvi film, „Ocean’s Eleven“. Određene scene i kadrovi doslovno su isti, a glavna premisa filma je jako, jako slična. Mnogi među vama vjerojatno ne znaju, ali Soderberghov prvi film, „Ocean’s Eleven“ zapravo je re-make filma iz 1960. godine s Frank Sinatrom i Dean Martinom u glavnim ulogama. Kada sam saznao da se zapravo ide u svojevrsni nastavak, a ne re-make Soderberghove trilogije, boi sam jako zadovoljan, ali krajnja izvedba ipak podsjeća na još jedan re-make re-makea.

Sandra Bullock ponovno je odradila fantastičan posao te svojom karizmom i odličnom glumom u potpunosti dominira glavnom ulogom. Njena kemija s Cate Blanchet je odlična, ali nažalost, dijalozi koje su imale znao je biti pomalo dosadnjikav. Nisam ih mogao ne usporediti s Clooneyem i Pittom i čini mi se, kako su njih dvojica, ipak, imali nešto kvalitetniji scenarij s kojim mogu raditi. Ostaje žal za ne dovoljno iskorištenim potencijalom koji Bullock i Blanchet (obje dobitnice Oscara, op.a.) nude. Ostatak ekipe solidno se snašao u svojim ulogama, Rihanni odlično legla uloga šutljive, konstantno napušene hakerice, a Helena Bonham Carter je odlična kao propala irska dizajnerica.

Odlična, zvjezdana postava filma „Ocean’s Eight“ jamac je dobre zabave. Ipak, iako se redatelj trudio napraviti posebnu priču, film je ispao kao „Ocean’s Eleven“ sa ženskom postavom. No, u ljetu krcatom filmovima sa super-junacima u glavnim ulogama, ovaj će vam film sigurno doći kao lijepo osvježenje u ovim toplim, ljetnim danima.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.