Power Rangers je američka, akcijska, znanstveno – fantastična avantura koju je režirao Dean Israelite, a u njoj glume Bryan Cranston, Elisabeth Banks i mlade nadolazeće zvijezde poput Dacre Montgomerya, Naomi Scott, RJ Cylera i ostalih.

Pozadinska priča Power Rangers filma korijene vuče iz popularnog TV showa istoga naziva, ’90-ih godina prošlog stoljeća. I vjerovatno Vam je, baš kao što je to bio slučaj i s Kongom i Ljepoticom i Zvijeri, naveliko poznata. Petero srednjoškolaca iz malenog, američkog grada Angel Grove naiđe na davno izgubljeni svemirski brod, i u njemu nađe, gle čuda, pet čarobnih kovanica. Naravno, slučajnosti ne postoje jer varljiva fortuna je htjela da baš tih 5 tinejdžera nađe te kovanice i pod obukom moćnog Zordona (Bryan Cranston) postanu Power Rangersi. Kao Power Rangersi, naši junaci dobivaju nadljudsku snagu i sposobnosti, ali i posebno odijelo, za svakog Rangera različite boje, koje im uvećava sposobnosti i daje sposobnost upravljanja moćnim Zordovima, velikim robotima nalik dinosaurima. Svrha njihovog okupljanja jest obrana Angel Grova, a naposlijetku i svijeta, od Rite Repulse (Elisabeth Banks), zle čarobnice koja u svom nastojanju da zavlada svemirom stvara ogromno, zlatno čudovište Goldara kako bi joj pomogao u tom naumu. Iako već i sada možete sami zaključiti kako će ova priča završiti, prepustit ću Vam da film pogledate sami i samostalno dođete do onog, „Imao sam u pravo“ zaključka.

Dean Israelite je redatelj ovog filma, a poznat je po svom prijašnjem radu u filmu „Project Almanac“. Teško je procijeniti je li Israelite odradio dobar posao u ovom filmu jer, iako po svim parametrima i nije baš najkvalitetniji, film posjeduje određenu simpatičnost i ljupkost što ga definitivno ne čini neuspjehom. Ono u čemu je definitivno uspio je zadržavanje istog, „likable“ tona kroz skoro cijeli film, naglasak na skoro. U scenama u kojima netko od glavnih glumaca dobiva teške batine, nekako Vam ih bude žao, što znači da su na neki način uspijeli doprijeti do one čudne nakupine mišičnih vlakana koja se nalazi u lijevoj strani Vašeg prsnog koša, iako će neki zdušno tvrditi kako se njima nalazi s desna, medicina potvrđuje kako je ipak, u većini slučajeva, riječ o lijevoj strani.

Dacre Montgomery je Crveni, Naomi Scott Rozi, RJ Cyler Plavi, Ludi Lin Crni, a Becky G. Žuti Ranger. Ova skupina mladih glumaca je odradila iznenađujuće dobar posao. Zapravo, onaj bolji dio filma je onaj gdje oni nisu u svojim odijelima i gdje se pokušavaju samostalno nositi sa životnim problemima. Iako je Dacre Montgomery kao Crveni Ranger vođa naše junačke ekipe (čovjek je pljunuti Zac Efron op.a.), RJ Cyler se ipak malo izdvojio od ostatka ekipe. Jako je simpatičan, izvor je mnogih smiješnih scena u filmu, ali opet ta pretjerana Hollywoodizacija autizma, koji mu daje veliku inteligenciju. Bryan Cranston kao Zordon i Bill Hader kao Alpha 5 očekivano su dobri, ali Elisabeth Banks uloga Rite Repulse i nije najbolje sjela. Iako je ostala vjerna originalnoj, nazovimo je kričavoj verziji zlikovca, na trenutke je smiješna, na trenutke strašna, kao da se ni sama nije odlučila kako pristupiti ulozi. Nemojte me krivo shvatiti, Banks je odlična glumica, ali njena izvedba jednostavno nije u skladu s tonom ostatka filma.

Albert Einstein jednom je izjavio: “Mašta je sve. Ona je pregled svega zanimljivog što nadolazi. Mašta je važnija od znanja“, no ako je ovo smjer u kojem moderan film ide, ne piše nam se dobro. Ne, ovdje ne mislim da je Power Ranger film nemaštovit ili loš, baš naprotiv, pitam se dokle će Hollywood hraniti bezidejnu i nemaštovitu mašineriju čiji je jedini smisao dobro zaraditi, a ne snimiti kvalitetan film. Power Rangers je nažalost samo jedan u nizu filmova koji su izvučeni iz naftalina nekadašnjih uspjeha. Ipak, razumijem veliku bazu fanova koji su umirali od znatiželje kako Power Rangersi izgledaju u visoko budžetnom izdanju. Sukladno tome, film odašilje univerzalno dobre poruke poput: „Zajedno smo jači !“ ili „Iako izgledamo kao ništarije, zapravo možemo mnogo toga, ali dajte nam priliku“, što Power Ranger film čini solidnim, popcorn filmom.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.