Dvanaestu godinu za redom Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Zajednica udruga Domovinskog rata PGŽ i KN Armada Rijeka organizirali su Dan sjećanja na grad heroja – Vukovar.

Desetak vukovarskih branitelja na čelu s Damirom Radnićem posjetilo je Salezijansku klasičnu gimnaziju, susrelo se s predstavnicima Riječke nadbiskupije, družilo se s riječkom Armadom i posjetilo je Kantridu i položilo svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima grupe u Domovinskom ratu.

Vrhunac večeri je bila prigodna akademija u slavu Vukovara koja se odžala u Sušačkoj gimnaziji i projekcija dokumentarnog filma “Vukovarska štafeta smrti” te mimohod sušačkih gimnazijalaca, katoličkih skauta do Mosta branitelja. S druge strane Rijeke iz Vukovarske ulice krenula je druga skupina građana predvođena Armadom i braniteljima te su se obje kolone u 20h spojile na Mostu hrvatskih branitelja. Armada je zapalila 27 baklji povodom 27 godišnjice okupacije Vukovara, a kancelar Riječke nadbiskupije msgr. Nikola Imbrišak je predvodio molitvu.