„Shazam!” američka je akcijska avantura, još jedan film sa super junakom kao glavnim likom, ovoga puta iz DC-eva strip – svijeta. Film je režirao David F. Sandberg, a u njemu glume poznata lica kao što su Zachary Levi, Mark Strong, Djimon Hounsou i drugi.
Billy Batson (Asher Angel) je mladić koji je većinu svoga djetinjstva proveo družeći se sa Socijalnom službom u domovima za zbrinjavanje napuštene djece. Bez obzira na to što se u 14 godina niti jednom nije javila, Billy uporno traži svoju majku za koju je siguran kako je tamo negdje. Ipak, u posljednjem udomiteljskom domu Billy se uspio sprijateljiti s Freddyjem (Jack Dylan Grazer), invalidom koji zna sve što se može znati o super junacima njihova svijeta (Superman, Batman, Aquaman…). Jednog dana, na povratku kući iz škole, Freddyja su napali lokalni nasilnici, a Billy, iako ga je dosadašnje iskustvo života na ulici naučilo da u takvim situacijama bježi, odlučio se suprotstaviti nasilnicima. Naravno, to je samo usmjerilo njihovu pažnju na njega. Bježeći tako od njih, Billy uspijeva pronaći spas u podzemnoj željeznici. No taj vlak nije bio običan vlak, to je bio vlak koji ga je odveo do moćnog čarobnjaka koji se zove Shazam! Činjenica da je obranio svog prijatelja čarobnjaku je dokazala da Billy ima dobro srce te ga je zbog toga čarobnjak odabrao za svog junaka. Svaki put kada izgovori ime Shazam! Billy postaje odrasli čovjek (Zachary Levi) s nevjerojatnim, nadljudskim sposobnostima. Što je odlučio raditi s tim moćima te je li naišao na kakvog neprijatelja na svom putu, saznat ćete kada pogledate film.
David F. Sandberg redatelj je ovog filma, a najpoznatiji je po svom radu na horor filmovima kao što su „Lights Out“ i „Annabelle: Creation“. Sandberg je definitivno stvorio nešto potpuno drugačije od dosadašnjih filmova iz DC-eva filmskog svemira, i to je jako dobro. Na trenutke previše varira u tonovima te su tako određene scene previše mračne naspram ostatka filma, ali u globalu film je jako simpatičan i topao. Kasting je odradio jako dobro, svi glavni glumci, naročito Asher Angel i Zachary Levi jako su simpatični i lako ih je zavoljeti.
Zachary Levi odradio je fantastičan posao, odmah na prvu se činio kao pravi odabir za ulogu i u potpunosti je opravdao povjerenje. Njegova izvedba u skladu je s likom koji igra tako da stvarno imate dojam da gledate klinca u tijelu odraslog super junaka. Asher Angel i Jack Dylan Grazer također su solidni u svojim ulogama, ali najmlađa Faithe Herman definitivno najviše oduševljava. Iako ima tek 10 godina bila je jako uvjerljiva u emocijama koje je njen lik proživljavao i jedva čekam vidjeti kako će se ovaj mladi talent dalje razvijati. Čini mi se kao imamo priliku gledati novu Dakotu Fanning u nastajanju.
„Shazam!“ je simpatičan i veseo film s jednom jako lijepom i toplom porukom. Definitivno je znak dobrih promjena unutar DC-a i sviđa mi se što su shvatili da ako je Marvel imao uspješnu priču sa zajedničkim tj. povezanim filmskim svemirom, da isto ne moraju nužno imati i oni. Kad svemu ranije navedenom nadodamo solidne izvedbe mladih i nešto starijih glumačkih talenata, dobijemo film koji sigurno vrijedi pogledati.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.