„Venom” je američki akcijski, znanstveno – fantastični film, još jedna od ekranizacija strip junaka, točnije, antijunaka. Film je režirao Ruben Fleischer, a u njemu glume Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed i drugi.

Eddie Brock (Tom Hardy) je televizijski novinar koji u svojoj emisiji otkriva brojne nedaće koje muče San Francisco. U svojim istraživanja, između ostalog, Eddie pronalazi prljavo rublje velikih korporacija i izvlači ga van kako bi ga svi mogli vidjeti. Korporacija koja mu je sljedeća na redu je „Life Foundation“ koja ima toliko veliko financijsko zaleđe da si mogu dopustiti istraživanja u svemiru. Na jednom od svojih istraživanja, „Life“ je pronašao oblik života koji nazivaju simbiontom. Simbiont nije prijateljski nastrojen oblik života, najbolja usporedba bi bila ona s parazitom s obzirom na to da simbiont obuzima biće koje mu se nalazi u dovoljnoj blizini i preuzima kontrolu nad istim. Carlton Drake (Riz Ahmed) izvršni je direktor „Life“ korporacije i u svojim istraživanjima ide toliko daleko da mu čak ni testiranja na ljudima nisu strana. Naravno, Eddie je sve to nanjušio i odlučio izvesti na svijetlo dana. Ipak, u svom njuškanju Eddie biva opsjednut jednim od simbionta. Eddie gubi kontrolu nad svojim tijelom, u određenim trenucima, ali također dobiva i sposobnost činiti nevjerojatne stvari. Kada uspije ostvariti kontakt sa simbiontom nastaje Venom, a ostalo je, tako bar kažu, povijest. Nisam vam previše spojlao, sve se ovo više-manje zna od ranije, ali za svaku dodatnu informaciju o radnji filma trk u CineStar.

Ruben Fleischer potpisuje režiju filma „Venom“, a od poznatijih radova na kojima je do sada radio ističu se „Zombieland“, „30 Minutes or Less“ i „Gangster Squad“. Prva greška koju je napravio je što je dopustio da se film snimi pod PG-13 oznakom. To je uvelike doprinijelo činjenici da film nije ispunio očekivanja. U vremenu kad Marvelovi filmovi poput Logana i oba Deadpool nastavka ostvaruju jako dobre rezultate, uistinu nema smisla snimiti film i doslovce ga osakatiti nepotrebnim glupostima koje takva oznaka nosi. Također, radnja je u više navrata ne povezana i film nije snimljen u ujednačenim tonovima. Na trenutke se čini akcijskim, na trenutke humorističnim filmom, a na trenutke kao da želi biti horor, ali kada pokušavaš snimiti horor s PG-13 oznakom to jednostavno ispadne smiješno. Akcijske scene su odavno viđena stvar nisu ponudile apsolutno niša novo ni zanimljivo, a glumačka imena poput Michelle Williams i Riz Ahmed ostala su u potpunosti ne iskorištena.

Tom Hardy je jedna od dvije svijetle točke filma. U svakom filmu na kojem je radio, bio on zastrašujući Bane u „The Dark Knight Rises“ ili odurni John Fitzgerald u „The Revenant“ Hardy se uvijek u potpunosti posveti filmu i daje 110% sebe i svojih mogućnosti. „Venom“ nije iznimka, Hardyjev je Brock pun čudnih tikova, disonantnih glasova i po njegovu govoru tijela točno znate u kakvom se raspoloženju Brock nalazi. Druga svijetla točka je njegov odnos tj. razgovor sa simbiontom. Jedini zabavni dio filma tj. onaj gdje je humor zapravo uspio je upravo u njihovoj komunikaciji i interakciji. Tehnički, to su trenuci u kojima Hardy razgovara sa samim sobom, doslovce i figurativno, tako da su obje svijetle točke izravni Hardyjev produkt.

„Venom“ se teško može nazvati potpunim promašajem, ali daleko je od dobrog proizvoda. Određene svijetle točke daju nadu da će potencijalni nastavak možda biti nešto bolji od originala. Svima je jasno da Sony ovakvim pristupom ostavlja otvorena vrata za možebitno uključivanje Venoma u MCU, ali fanovi su ti koji pate. Ovakav način rada teško se može smatrati snimanjem filma, već samo stvaranjem proizvoda za dodatnu zaradu, ničim drugim.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na  www.blitz-cinestar.hr.