„Wonder Woman“ američki je znanstveno – fantastični, akcijski film koji nam otkriva kako je Diana od Themyscire postala Wonder Woman. Ovu strip adaptaciju režirala je Patty Jenkins, a u njemu glume Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright i drugi.

Diana (Gal Gadot) je mlada princeza, ratnica koja odrasta daleko od moderne civilizacije, na predivnom, zabačenom otoku Themysciri. Na tom otoku prebivaju samo Amazonke, hrabra rasa žena ratnica, koje su svojim ratnim zaslugama od Zeusa zaslužile zaštitu u obliku zabačenog otoka Temyscire. Iako cijeli svoj život od njih izbiva, Diana je cijelim svojim bićem vjerovala kako je njena svrha zaštiti upravo ljude i to od Aresa, grčkog boga rata i svih ostalih oblika zala. Kada Amazonsku idilu prekine mladi pilot Steve Trevor (Chris Pine), koji se s avionom srušio blizu njihovog otoka, sve se mjenja. Diana od Steve-a saznaje o ratu koji će završiti sve ratove, Prvom svjetskom ratu te kako u tome vidi Aresov utjecaj, odluči sa Steveom poći u „njegov“ svijet i zaustaviti Aresa. Je li baš Ares zaslužan za sve što se događa te je li ga Diana uspjela pronaći, saznat će te, naravno, ako film pogledate sami.

Patty Jenkins je mlada američka redateljica, a najpoznatija je po svom izvrsnom debitantskom radu u filmu „Monster“. Kao redateljica ovog filma odradila je uistinu fantastičan posao. Svojim radom na filmu, zajedno s izvrsnom Gal Gadot uspjela je ne samo vratiti kredibilitet i nadu kako čak i DCEU (DC Extended Universe op.a.) može izbaciti dobar film već da je uistinu moguće snimiti dobar film sa snažnom ženskom ulogom i super-junakinjom bez nepotrebne patetike i omalovažavanja muškog ili ženskog roda. Themyscira je prikazana predivno, a ono što me posebno raduje su boje koje su napokon korištene u DCEU filmu. Napokon su shvatili da na paleti boja postoji još nešto osim sive i crne. Iako film obiluje šarmantnim i humorističnim scenama, Jenkins se hrabro dotakla i političkih / feminističkih tema koje su mučile žene toga razdoblja.

Gal Gadot je odlična kao Diana Prince. Iako su mnogi prigovarali što je supermodelu dodijeljena uloga Wonder Woman, Gadot im je svojom izvedbom začepila gubicu na najbolji mogući način. U isto je vrijeme znatiželjna i odvažna, iskrena i suosjećajna, a opet cijelo vrijeme ostavlja dojam kako će Vas prebaciti preko koljena i dobro isprašiti po turu, samo ako je krivo pogledate. Ono što je možda i najvažnije spomenuti je da Gadot definitivno nosi odijelo Wonder Woman, a ne ono nju. Njena izvedba koja podsjeća na dobre, stare, klasične heroje unosi dobrodošlu dozu svježine, a odlična kemija koju je postigla s Pinom samo je još jedna u nizu odličnih stavki koje čine ovaj film uspješnim.

Chris Pine je također odradio dobru rolu. Nekako se ne mogu oteti dojmu kako mu filmska javnost ne daje dovoljnu pozornost i hvalu kakvu bi možda trebala, jer Pine skoro svaku svoju ulogu odradi jako, jako dobro. Svojim simpatičnim i spontanim reakcijama Pine je izvor velikog broja humorističnih scena u filmu. Posebno mi se svidjelo što iako je utjelovio lik „dame u nevolji“, uspio je u nju unijeti dovoljno kompleksnosti da ovom filmu doda, uz onu super – junačku, još jednu dodatnu dimenziju.

Wonder Woman je daleko od savršenog filma poput skoro svih filmova super – junačke tematike u zadnje vrijeme, negativci su anemični i nezamjetni. Također, u određenim scenama borbe, CGI nije uvijek bio na najvišoj razini što Vas jednostavno odvuče od filma, ali sreća, samo na kratko. Usprkos manama, Wonder Woman je srčan, zadivljujući, inspirativan film koji itekako odaje dužno poštovanje liku čije ime nosi.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr